Skip to content

QSC ACOUSTICDESIGN IN KERK

QSC Systems AcousticDesign Series in kerk Einighausen

Vanwege ouderdom van de bestaande geluidsinstallatie, en het toevoegen van verschillende componenten zonder rekening te houden met de lastige akoestiek van de kerk, is de laatste jaren met name de spraakweergave achteruit gegaan. Na meer dan 25 jaar trouwe dienst heeft de Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopnemingskerk in Einighausen (gemeente Sittard-Geleen) recent dan ook een nieuwe geluidsinstallatie in gebruik genomen. Het volledige project is door ons uitgevoerd. Van het verwijderen van de oude installatie en bijbehorende bekabeling, tot het installeren van het nieuwe geluidssysteem en bijbehorende afregeling.

QSC installatie kerk Einighausen

Voor de nieuwe geluidsinstallatie is gekozen voor kolom luidsprekers van de QSC AcousticDesign™ Series. De reden om voor de AcousticDesign Series te kiezen is de brede inzetbaarheid van de luidsprekers door het unieke bevestigingssysteem, welke het mogelijk maakt de luidsprekers dicht tegen een wand te bevestigen en deze tot -20° naar beneden te kantelen. De minimale verticale spreiding van het geluid zorgt voor een gerichte weergave waardoor galm via bijvoorbeeld het dak van de kerk minimaal is. Verder zorgt de horizontale spreiding van de luidsprekers voor een consistente dekking in de gehele ruimte en staat esthetiek voorop, niet geheel onbelangrijk in een monumentaal gebouw.

QSC installatie kerk Einighausen

Het geheel kan door het personeel van de kerk worden bediend middels een QSC TouchMix-8 compacte digitale mixer. De keuze voor de TouchMix-8 zijn de uitgebreide mogelijkheden om het geluid van zowel spraak als muziek perfect over te brengen naar de kerkbezoekers. Het feit dat de DSP beschikbaar is voor alle ingangen als uitgangen maakt het mogelijk de parameters dusdanig  te configureren voor elke gewenste situatie.

 

Verder zorgt de QSC CXD4.3 met ingebouwde DSP voor de verdere aanpassing van de consistentie en klankkleur van de gehele installatie.

 

Gebruikte componenten

Facebook
Whatsapp
Twitter
Linkdin